Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Ενδεχομένως να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Ενδεχομένως να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό που δεν θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό που θα τον επιβαρύνει, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου.

Για τον Ολλανδό πολιτικό το κεντρικό ζήτημα είναι πόσο βάρος θα σηκώνουν οι νυν συνταξιούχοι, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο περικοπών.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε πώς θα βρεθεί μια βιώσιμη λύση που δεν θα επιβαρύνει την ανάκαμψη. Τέλος, επανέλαβε πως η τεχνική εργασία που θα καθορίσει τη λύση γίνεται στην Αθήνα.

Για το ζήτημα του χρέους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία στη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας και έπειτα μπορεί να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής του.

Όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος του Eurogroup, στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους υπάρχουν ορισμένα σημεία με αυξημένη δυσκολία αποπληρωμής και έτσι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για να καταστεί το χρέος βιώσιμο, κάτι στο οποίο συμφωνεί και το ΔΝΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.