Quantcast
Σπίτια προς ενοικίαση αναζητούν ΜΚΟ για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

Σπίτια προς ενοικίαση αναζητούν ΜΚΟ για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Διαμερίσματα άδεια, συγκεκριμένων προδιαγραφών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, αναζητούν Μη Κυβερνητικές Οργανωσεις.

Χαρακτηριστή η περίπτωση της ΜΚΟ PRAKSIS (www.praksis.gr) η οποία δημοσιοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν τέτοια σπίτια. Βάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενώ την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι μισθώσεις και τι πρέπει να προσέχουν.

Αναλυτικά, η πρόσκληση της ΜΚΟ έχει ως εξής:

«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών – ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων.

Περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο ανεύρεσης ακινήτων Σταματονικολό Γεώργιο στο τηλ.210 5205200 και [email protected]».

 

Οι συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Επειδή το πρόγραμμα αυτό που αφορά την προσωρινή στέγαση προσφύγων για το διάστημα που παραμένουν στη χώρα μας έως ότου μετακινηθούν προς άλλες χώρες, μπορεί πιθανώς να ενδιαφέρει ιδιοκτήτες κατοικιών που είναι μέλη της οργάνωσής μας, ιδίως κατά την περίοδο αυτή που η μισθωτική αγορά έχει τα γνωστά προβλήματα, η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε από τους υπεύθυνους της οργάνωσης περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, από τις οποίες προκύπτουν τα εξής:
-Χρηματοδότης του προγράμματος είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

-Οι μισθώσεις θα είναι διάρκειας κατ’ αρχάς έως 31/12/2016 και τα μισθώματα προκαταβάλλονται. Το μισθωτήριο συμφωνητικό έχει ως βάση του το πρότυπο μισθωτήριο κατοικίας της ΠΟΜΙΔΑ.
-Η Οργάνωση θα μισθώνει κατά κανόνα ένα διαμέρισμα σε κάθε πολυκατοικία.

-Θα μισθώνονται κενές κατοικίες, για τις οποίες η οργάνωση αναλαμβάνει να εγκαταστήσει την απαιτούμενη οικοσκευή. Στις επιπλωμένες κατοικίες θα καταγράφονται τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη μετά τη λήξη της μίσθωσης.

-Το μίσθωμα θα ανέρχεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως για κατοικίες μεγάλου εμβαδού, το οποίο θα κλιμακώνεται προς τα κάτω ανάλογα με την επιφάνεια, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά κάθε προσφερόμενης κατοικίας.

-Με το συμφωνητικό η PRAKSIS αναλαμβάνει πέραν του ενοικίου και τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν.

-Η μίσθωση θα δηλώνεται στο TAXISNET. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενεργειακό πιστοποιητικό και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου σε ισχύ.

Πέραν αυτών, διευκρινίστηκαν και τα εξής:

-Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης μπορεί να υπάρξει εναλλαγή των ενοίκων καθώς οι πρώτοι θα προωθούνται σε άλλες χώρες και θα αντικαθίστανται από νέους που εισέρχονται στην Ελλάδα.

-Στην περίπτωση στέγασης περισσότερων από μιας οικογενειών, λαμβάνονται υπόψη τα θρησκευτικά κλπ. χαρακτηριστικά τους ώστε να μην υπάρχουν εστίες προστριβών μεταξύ τους.

-Σε κάθε μίσθωση ορίζεται υπεύθυνος ελεγκτής από το Σωματείο PRAKSIS με τον οποίο ο κάθε εκμισθωτής μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε ζήτημα.

– Στελέχη και εθελοντές της οργάνωσης θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις μισθωμένες κατοικίες για τυχόν στέγαση ξένων ή άγνωστων ατόμων, οι δε τυχόν παραβάτες θα αποβάλλονται από αυτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.