Quantcast
dpa: Ξαφνικά οι πρόσφυγες στο Αιγαίο αυξάνονται - enikonomia.gr
share

dpa: Ξαφνικά οι πρόσφυγες στο Αιγαίο αυξάνονται

δημοσιεύτηκε:

«Η εισροή των προσφύγων από τις τουρκικές ακτές προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή πάνω από 11.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Πρόσφυγες έφτασαν με βάρκες ακόμη και στο μικρό Καστελλόριζο. Εκεί οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν του 250, ενώ οι πρόσφυγες είναι περίπου 1000 » αναφέρει σε δημοσίευμα/ανταπόκριση από την Αθήνα και τη Βιέννη το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μόνο «μέσα στην Πέμπτη και την Παρασκευή (σσ: κι ενώ παράλληλα διεξαγόταν στις Βρυξέλλες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής) πέρασαν στην Ελλάδα 4600 και 4800 πρόσφυγες αντίστοιχα – αριθμός διπλάσιος από τον ημερήσιο μέσο όρο που είχε καταγραφεί ως τώρα».

Ενδεικτικό της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες είναι επίσης το εξής: «Μέσα στον Φεβρουάριο έχουν φτάσει στην Ελλάδα 27555 πρόσφυγες, ενώ, συγκριτικά, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους ο ίδιος αριθμός ανερχόταν στους 2783 πρόσφυγες».

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο, επικαλούμενο αναλύσεις ελληνικών ΜΜΕ, η απότομη αυτή αύξηση των προσφυγικών ροών εκλαμβάνεται ως ένα «νέο μέσο πίεσης που ασκεί η Τουρκία έναντι των ευρωπαίων διαπραγματευτών», ενόψει της κρισιμότατης επικείμενης Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.