Quantcast
Grant Thornton: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για το 2016 - enikonomia.gr
share

Grant Thornton: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για το 2016

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη απαισιοδοξία των επιχειρηματιών στην Ελλάδα καταγράφει έρευνα της Grant Thornton για την παγκόσμια οικονομία το 2016.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα, το ποσοστό αισιοδοξίας ανέρχεται σε -50%, σημειώνοντας μια ελαφρά αύξηση από το -60% το 3ο τρίμηνο του 2015.

Ως μεγαλύτερους παράγοντες της απαισιοδοξίας που σημειώνει η χώρα μας, οι επιχειρηματίες αναφέρουν την οικονομική αβεβαιότητα με ποσοστό 92%, τους κανονισμούς και τη γραφειοκρατία με ποσοστό 66%, την έλλειψη χρηματοδότησης με ποσοστό 64% και τη μειωμένη ζήτηση και αυξανόμενα ενεργειακά κόστη με ποσοστό 36% και για τα δύο.

Τα ποσοστά προβλεπόμενης ανάπτυξης για την Ευρωζώνη (1,6%) είναι σχεδόν αμετάβλητα από το 2015, με τη Γερμανία (1,6%), τη Γαλλία (1,5%) και την Ιταλία (1,3%) να καταγράφουν προβλέψεις για πιο γρήγορη ανάπτυξη φέτος, σε σύγκριση µε το τελευταίο έτος. Επίσης, η συρρίκνωση της οικονομίας στην Ελλάδα θα επιβραδυνθεί στο -1,3% σε σύγκριση με το προβλεπόμενο ποσοστό -2,3% το 2015.

Επίσης, μόλις το 4% των ελληνικών επιχειρήσεων σχεδιάζει μισθολογικές αυξήσεις, έναντι ποσοστού 74% παγκοσμίως, που αποτελεί το υψηλότερο από το 2011.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.