Quantcast
ABC: Εκκενώνονται άμεσα πέντε ελληνικά νησιά από πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

ABC: Εκκενώνονται άμεσα πέντε ελληνικά νησιά από πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Πέντε ελληνικά νησιά θα εκκενωθούν από πρόσφυγες πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η προτεινόμενη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία, γράφει το ABC News επικαλούμενο τουρκική πηγή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι την Παρασκευή ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους πως οι πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από αυτά τα νησιά (τα οποία ωστόσο δεν κατονόμασε) και θα οδηγηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Επανέλαβε, δε, ότι η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την ΕΕ, η οποία υποτίθεται ότι θα λάβει επίσημη μορφή στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη.

Επίσης, αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι θα αποθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι πεπεισμένη ότι οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν σημαντικά αμέσως μόλις εφαρμοστεί η συμφωνία που έχει προτείνει η χώρα του.

Δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πληρώσει την Τουρκία για να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την Ελλάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.