Quantcast
Κουρουμπλής: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε κοντά στη συμφωνία»,υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας τη σημασία αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ουσιαστική περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, παρά την επιμονή του Ταμείου» είπε στον ΑΝΤ-1, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και αιτιολογώντας, είπε πως «με την σταθερότητα που δείχνει η κυβέρνηση δεν θα πληγούν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα».

Απαντώντας σε ερώτηση «γιατί κανένας από την κυβέρνηση δεν μιλά για τα 5,5 δισ. μέτρα», για τα οποία υπάρχει διαρροή τις τελευταίες μέρες ότι ζητούν οι δανειστές, είπε ότι «ο κ. Κουντεντάκης έκανε μία δήλωση που απευθυνόταν στο ΔΝΤ, του οποίου οι απόψεις είναι γνωστές».

«Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας και εκεί θα κριθεί η ικανότητα και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε και πρέπει, για να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων».

Αυτό σημείωσε ο ΥΠΕΣ αναφορικά με τις συνομιλίες με τους δανειστές και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας και όχι στην αρχή της».

«Είμαστε ανάμεσα σε συμπληγάδες. Από τη μία το Ταμείο, από την άλλη οι Ευρωπαίοι» παραδέχτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι, ούτε οι δύο πλευρές των δανειστών συμφωνούν μεταξύ τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.