Quantcast
Συνεργασίες του υπουργείου Εργασίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

Συνεργασίες του υπουργείου Εργασίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Υπογράφηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των  Παιδικών Χωριών SOS και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται  για ένα πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Ανάμεσα και στους τρεις φορείς υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.

“Το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και τη νομική κάλυψη, για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού, που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων. Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια, που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.