Quantcast
Σταϊκούρας: Οι οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να «τραβούν την ανηφόρα» - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Οι οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να «τραβούν την ανηφόρα»

δημοσιεύτηκε:

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, με ευθύνη της Κυβέρνησης, συνεχίζουν να “τραβούν την ανηφόρα”» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Το “αλαλούμ” δε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ειδικότερα, στις 23 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κουτεντάκης δήλωνε: “Δεν υπάρχει καμία πολιτική “στάσης πληρωμών” στο εσωτερικό ούτε δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών”.

Στις 29 Μαρτίου, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χουλιαράκης δήλωνε: “Για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη ότι δημιουργήθηκαν επιπλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

Χθες, 7 Απριλίου, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για το Φεβρουάριο 2016.

Σύμφωνα με αυτά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 716.000.000 ευρώ ή κατά 15% από τις αρχές του έτους.

Ενώ, αυξήθηκαν κατά 2,3 δις ευρώ ή κατά 76% από το τέλος του 2014.

‘Ενα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας και ανικανότητας.

Η κατάσταση θα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον αν το κόστος των ιδεοληπτικών πολιτικών ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της πολύμηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με αποκλειστική ευθύνη της, δεν το πλήρωναν όλα τα νοικοκυριά και όλες οι επιχειρήσεις. Δεν το πλήρωνε η χώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.