Quantcast
ΒΕΑ: Περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των νέων φορολογικών μέτρων - enikonomia.gr
share

ΒΕΑ: Περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των νέων φορολογικών μέτρων

δημοσιεύτηκε:

Την επίσημη ανακοίνωση των νέων φορολογικών μέτρων που εξετάζεται από τους κυβερνητικούς εταίρους περιμένει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας από την ελληνική κυβέρνηση.

 Ειδικότερα σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρει:

«Περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των νέων φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, ευελπιστώντας ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές και προτάσεις που θα οδηγήσουν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και, ιδιαίτερα, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ειδικότερα των μεταποιητικών, οι οποίες έχουν ανάγκη από στήριξη.

Mέτρα, όπως η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ για πέμπτη φορά από το 2010, αλλά και οι σχεδιαζόμενες ανατροπές στην έμμεση φορολογία, χωρίς, ωστόσο, να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει περιορισμός της φοροδιαφυγής, εντείνουν ακόμη περισσότερο τη διάλυση της επιχειρηματικής βάσης της χώρας, με σοβαρότατες συνέπειες στην ανεργία και τα έσοδα του Δημοσίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις επέλεγαν τα προηγούμενα χρόνια να αυξήσουν τους συντελεστές του ΦΠΑ, η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου δεν ήταν η αναμενόμενη. Αρκετές φορές, μάλιστα, αντί για αύξηση των εσόδων, προέκυπτε μείωση, ενώ και η ίδια η Κομισιόν σε παλαιότερη έκθεσή της έχει επισημάνει ότι σε περιόδους ύφεσης, αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί σε χαμηλότερα έσοδα. Την ίδια στιγμή που οι δαπάνες του δημοσίου παραμένουν στο απυρόβλητο, η κυβέρνηση επιχειρεί, για πολλοστή φορά, να επιβαρύνει με υψηλότερους φόρους τους συνεπείς φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις, διαλύοντας, έτσι, τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό, βάζοντας «ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.