Quantcast
Διάσκεψη Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ για διασυνοριακή συνεργασία - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ για διασυνοριακή συνεργασία

δημοσιεύτηκε:

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 21 και  22 Απριλίου η Διάσκεψη μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προκειμένου να επιτευχθεί διασυνοριακή συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Η διάσκεψη της Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο την ενίσχυση του διαλόγου και τη διερεύνηση προοπτικών περαιτέρω διασυνοριακής συνεργασίας για το συντονισμό και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, όπως η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση.  

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων συμμετεχόντων κρατών, ενώ στις 22 Απριλίου 2016 έχουν προγραμματισθεί να γίνουν  συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών καθώς και κοινή συνάντηση μεταξύ Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Εσωτερικών. Μετά το πέρας της τετραμερούς Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.