Quantcast
Οι Περιφέρειες Αττικής -Σικελίας συμφώνησαν για την ανάληψη διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος - enikonomia.gr
share

Οι Περιφέρειες Αττικής -Σικελίας συμφώνησαν για την ανάληψη διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη διαχείριση κρίσιμων πτυχών του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Σικελίας,στο πλαίσιο της συνάντησης  που είχε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σικελίας, αντιπεριφερειάρχης, Μαριέλα Λο Μπέλλο με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν στο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς και την απορρόφηση των υπαρχόντων πόρων από τις Περιφέρειες, κατά προτεραιότητα.

Η κ. Μπέλλο απεύθυνε κοινή έκκληση προς την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες για τη στήριξη των Περιφερειών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Μιλώντας επί του θέματος η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επεσήμανε: «Το γεγονός ότι οι δύο Περιφέρειες ξεχωρίζουν λόγω του κοινού χαρακτηριστικού ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του θέματος, παρουσίασε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής».

Συνεχίζοντας η κα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη, λόγω του πολυπαραγοντικού χαρακτήρα του φαινομένου, να αναδειχθεί η περιφερειακή διάσταση της κρίσης, καθώς οι Περιφέρειες της Ευρώπης λόγω της οργανικής τους θέσης, “μπορούν και πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής, ολοκληρωμένης προσφυγικής/ μεταναστευτικής πολιτικής που δεν θα ακυρώνει τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές και κεκτημένα της ΕΕ. Μια πολιτική που θα καταστήσει αξιόπιστη την ΕΕ απέναντι στους πολίτες και ειδικότερα τους νέους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.