Quantcast
Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

«Στόχος μας δεν είναι απλά να κλείσει η αξιολόγηση. Έχουμε μάθει ότι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα. Στόχος μας είναι να τηρηθούν και οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε πως «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το κλείσιμο άμεσα της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης της συμφωνίας του καλοκαιριού».

«Η ΝΔ έχει μάθει να κάνει πολιτική υλοποιώντας συνταγές του ΔΝΤ»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική εκστρατεία η ΝΔ υποστήριζε ότι η συμφωνία οδηγεί σε μονόδρομο σε σχέση με το ασφαλιστικό, σε πλήρη περικοπή των επικουρικών και περικοπές συντάξεων που θα ισούνται με μια σύνταξη ανά έτος.

«Μας το παρουσίαζαν ως αναπόφευκτη μοίρα. Είναι λογικό να σκέφτονται έτσι. Έτσι έχουν μάθει να κάνουν πολιτική, υλοποιώντας τις συνταγές που προτείνει το ΔΝΤ σαν να μην υπάρχει ή να μην επιτρέπεται να υπάρξει άλλος δρόμος», σημείωσε.

Χαρακτήρισε φιλόδοξη μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι «εμείς ξαναφέρνουμε το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από τις κύριες συντάξεις».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «χωρίς παρεμβάσεις το ασφαλιστικό σε λίγα χρόνια θα κατέρρεε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.