Quantcast
SZ: Η Ελλάδα πρέπει να «ματώσει» ώσπου οι πιστωτές ξανανοίξουν το πορτοφόλι τους - enikonomia.gr
share

SZ: Η Ελλάδα πρέπει να «ματώσει» ώσπου οι πιστωτές ξανανοίξουν το πορτοφόλι τους

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα ετεροκαθορίζεται όσο ποτέ» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της Sueddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «η χώρα πρέπει πραγματικά να ματώσει, ώσπου οι πιστωτές ξανανοίξουν το πορτοφόλι τους, το καλοκαίρι» και σημειώνει ότι «χρήμα υπάρχει μόνο έναντι πόνου». Το ελληνικό δράμα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, έγκειται στο γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς έξι χρόνια πολιτικής διάσωσης δεν οδήγησαν σε αλλαγές προς το καλύτερο.

«Σε έξι χρόνια η κρίση δεν έχει λυθεί, αλλά, αντιθέτως, έχει θεσμοθετηθεί – με δραματικές συνέπειες» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χωρίς συμφωνία των πιστωτών η πολιτική στην Αθήνα δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα.

«Τόσο ετεροπροσδιορισμένη όσο σήμερα δεν υπήρξε η χώρα ποτέ» αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ελάφρυνση του χρέους της, το νωρίτερο το 2018. «Οι υπουργοί Οικονομικών επαινούν την Ελλάδα για το νέο πακέτο λιτότητας – και παραμένουν σκληροί. Όλα αυτά οδηγούν σε μια παράδοξη κατάσταση. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχει επενδύσει τόσα χρήματα η ΕΕ – και τόσο λίγη εμπιστοσύνη. Και χωρίς εμπιστοσύνη στη χώρα ακόμη και οι σκληρότερες και καλύτερες μεταρρυθμίσεις είναι μάταιες» καταλήγει ο αρθρογράφος της SZ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.