Quantcast
Εκκληση από 29 φορείς του Β. Αιγαίου προς τον Σαμαρά να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά - enikonomia.gr
share

Εκκληση από 29 φορείς του Β. Αιγαίου προς τον Σαμαρά να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά

δημοσιεύτηκε:

Την αντίδρασή τους για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εξέφρασαν μέσα από επιστολή τους στον Αντώνη Σαμαρά 29 φορείς του Βορείου Αιγαίου. Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται:

«Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν αλλά, αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς μπορεί να εξετάζεται ένα μέτρο περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους, όταν κάτι τέτοιο θα επιφέρει καίρια βλάβη στην οικονομία των νησιών και κατά συνέπεια στη χώρα.
Πιστεύουμε πως ο ρόλος και η θέση μας επιβάλουν να εργαστούμε  με συνέπεια προς την κατεύθυνση της άρσης των δυσχερειών που βιώνουμε σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, ιδιαίτερα στα νησιά μας που έχουν πληγεί ίσως και περισσότερο από κάθε τι άλλο, αλλά συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή ενός σημαντικού πυλώνα της οικονομίας μας, που κυρίως είναι ο τουρισμός.

Η μόνη ελπίδα εξόδου από τη σημερινή οικονομική δυσχέρεια είναι η στήριξη των τομέων της οικονομίας που μπορούν να λειτουργήσουν ως  ατμομηχανή για την ανάκαμψή της. Ως εκ τούτου ζητάμε από την Κυβέρνηση να απορρίψει κάθε πρόταση για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.