Quantcast
Στο στόχαστρο 100.000 δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη - enikonomia.gr
share

Στο στόχαστρο 100.000 δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη

δημοσιεύτηκε:

Εκατό χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη για να μη χάσουν τα σπίτια κινδυνεύουν με τις κινήσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και  προτείνονται στην τρόικα.

Οι  περισσότερες από τις χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις θα πάρουν νέα συντομότερη ημερομηνία εκδίκασης, ενώ για τον προσδιορισμό των δόσεων που υποχρεωτικά θα καταβάλλονται για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα θεσπιστούν «αντικειμενικά κριτήρια» με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και την εξατομίκευση της οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των δανειοληπτών.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης αποσκοπούν στο ξεκαθάρισμα των εκκρεμών υποθέσεων που συσσωρεύονται στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τα στελέχη της τρόικας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι  από τις 100.000 υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των περιφερειακών δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, με δικάσιμο που φθάνει ως το 2028, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για τη σταθερότητα της οικονομίας.

Η μεταφορά των εκκρεμών υποθέσεων θα δώσει το έναυσμα  προκειμένου να  προσδιοριστούν νέες ημερομηνίες εκδίκασης, είτε μετά από αίτηση των πιστωτών είτε των οφειλετών για όλες τις υποθέσεις που έχουν πάρει ημερομηνία μετά την 1.1.2017.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.