Quantcast
Σειρά δράσεων για την προώθηση του τουρισμού Υγείας - enikonomia.gr
share

Σειρά δράσεων για την προώθηση του τουρισμού Υγείας

δημοσιεύτηκε:

Σειρά σημαντικών δράσεων για την προώθηση του τουρισμού Υγείας της χώρας μας, ξεκινά σε διεθνές επίπεδο, ο Τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, υπό την προεδρία του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης μεταβαίνει αύριο στο Βουκουρέστι προσκεκλημένος της δημάρχου της πόλεως Gabriela Firea όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως με την υπουργό Τουρισμού και τον τ. υπουργό Υγείας καθώς και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρουμανίας. Επίσης θα παραστεί στα εγκαίνια της Κλινικής Medsana-Genesis Athens, η οποία ξεκινά τη λειτουργία της στη Ρουμανική πρωτεύουσα.

Στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί σειρά επαφών και δράσεων σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο για την προώθηση του τουρισμού Υγείας της χώρας μας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας. Μπορεί να συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και αφετέρου στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Επιπλέον ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης ασθενών και επισκεπτών απ όλο τον κόσμο δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει σε ανάπτυξη και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας: φαρμακευτική βιομηχανία, πρωτογενή παραγωγή ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, ξενοδοχειακό τομέα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό ιατρικό δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.