Quantcast
Κουντουρά: Διψήφιο το ποσοστό αύξησης των προκρατήσεων για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Διψήφιο το ποσοστό αύξησης των προκρατήσεων για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την αναπτυξιακή πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά από το βήμα της 6ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσία μεγάλου αριθμού φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού της χώρας στο πλαίσιο της καθιερωμένης Διεθνούς Έκθεσης HORECA στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων της τελευταίας διετίας ως «επιτυχία της Ελλάδος» που ήταν αποτέλεσμα της εθνικής τουριστικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας για την συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και της στενής συνεργασίας με τις Περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Το 2017 έχει ξεκινήσει με μία θετική δυναμική που καταγράφεται, όπως τόνισε η Υπουργός στην διψήφια αύξηση των μέχρι στιγμής κρατήσεων. Μίλησε εκτενώς για το έργο του Υπουργείου και για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων που καταγράφουν έντονη ζήτηση την τελευταία διετία στην ελληνική τουριστική αγορά. Το Υπουργείο έχει ως προτεραιότητα την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το σύνολο του τουριστικού κόσμου και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας.

«Απευθύνομαι σε όλους εσάς, στην ελληνική τουριστική επιχειρηματική κοινότητα, σε αυτήν την περίοδο της ισχυρής δυναμικής και των ευκαιριών, να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας που θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσει την εθνική μας οικονομία. Για μία ακόμη φορά θα τονίσω ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους», επισήμανε η κα Κουντουρά.

Στη συνέχεια η Υπουργός εγκαινίασε τη 12η Διεθνή Έκθεση HORECA 2017, στο Μetropolitan Εxpo και έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα όπου συνομίλησε με τους εκθέτες.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.