Quantcast
Θετικά μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο στην Κρήτη - enikonomia.gr
share

Θετικά μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο στην Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέσα από τις δράσεις προώθησης και προβολής για τη νέα τουριστική περίοδο είναι πολύ θετικά, αποδεικνύοντας ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ισχυρό και ασφαλές τουριστικό προορισμό», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή που επισκέφθηκε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης της Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ).

Εκεί συναντήθηκε με καταρτιζόμενους στον τουριστικό κλάδο, οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα που υλοποιεί αυτήν την περίοδο το κέντρο και έρχονται να καλύψουν διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη βελτίωση του εργασιακού προφίλ των εργαζομένων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει με αμείωτο ρυθμό στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τα διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα, και σε συνεργασία με φορείς, που στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των ικανοτήτων των εργαζομένων, πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας» δήλωσε η κα. Λιονή, αναφερόμενη στα επτά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν 166 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα.

Αυτά πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-25/ΟΑΕΔ και οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν γνώσεις εξειδίκευσης σε θέματα που αφορούν τους εξής τομείς: υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών, υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και εργασίας, παραδοσιακή κουζίνα – μαγειρική, bartender-service, υποστήριξη δημοσίων σχέσεων και γαλλική τουριστική ορολογία

Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την πολυετή καλή συνεργασία των τριών φορέων του Ρεθύμνου, που επισφραγίζει, όπως είπε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ανοικτό χαρακτήρα συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τους φορείς του νησιού.

Σύμφωνα με την ίδια, η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του εκπαιδευτικού της φορέα θα συνεχίσει να διεκδικεί και να υλοποιεί προγράμματα παρόμοιου χαρακτήρα.

Από την πλευρά τους, οι καταρτιζόμενοι ανέφεραν στην κα. Λιονή, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συνέχιση της επιμόρφωσης, καθώς επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση που συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργασιακού προφίλ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Μανόλης Περάκης, που συνόδευε την κα. Λιονή, ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι: «αντιλαμβανόμενοι και συμμεριζόμενοι την ανάγκη των εργαζομένων για συνεχή βελτίωση, από το 2011 έχουμε ξεκινήσει μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία με το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου έχοντας διεκδικήσει συνολικά 34 προγράμματα. Σ’ αυτά συμμετείχαν περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, προκειμένου οι εργαζόμενοί να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του τουριστικού τομέα»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.