Quantcast
Die Welt: Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν τουρίστες - enikonomia.gr
share

Die Welt: Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν τουρίστες

δημοσιεύτηκε:

Τα καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό συνεχίζονται στον γερμανικό Τύπο. Η Die Welt, σε εκτενές ρεπορτάζ στη διαδικτυακή της έκδοση, καταγράφει τις επιπτώσεις που έχει στο τουριστικό πεδίο ο φόβος για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όπως σημειώνει, «σχεδόν καμία άλλη χώρα δεν επωφελείται τόσο πολύ από τον φόβο απέναντι στην τρομοκρατία όσο η Ισπανία. Εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας εκτός Ευρώπης δέχεται ολοένα περισσότερους επισκέπτες».

Η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται στοιχεία νέας έρευνας του γερμανικού ερευνητικού οργανισμού FUR, που δημοσιεύει κάθε χρόνο μια ανάλυση των ταξιδιωτικών δεδομένων που αφορούν τους γερμανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του FUR, «η Τουρκία απώλεσε σε σύγκριση με το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο γερμανούς τουρίστες. Οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν κράτηση στην Ισπανία, όμως και η Ελλάδα έχει επωφεληθεί, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό. Όλα δείχνουν ότι η μετατόπιση των ταξιδιωτικών ρευμάτων θα συνεχιστεί και φέτος, καθότι ο φόβος της τρομοκρατίας επηρεάζει τις αποφάσεις των τουριστών, λέει ο Μάρτιν Λόμαν, επιστημονικός σύμβουλος του FUR».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.