Quantcast
Έδεσσα: Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Έδεσσα: Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Γευσιγνωσία… νερού. Γίνεται; Κι όμως, από ό,τι φαίνεται γίνεται. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια του δήμου Έδεσσας να καινοτομήσει, προσθέτοντας νέα θέματα στο Μουσείο Νερού, που λειτουργεί στην πόλη με στόχο να αυξήσει την επισκεψιμότητα. “Θέλουμε να αναδείξουμε όλες τις ιδιότητες τους νερού, τις γεύσεις και τα αρώματα που μπορεί να αποκτήσει από διάφορα, φρούτα αλλά και τις θεραπευτικές ιδιότητές του” είπε ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” .

“Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε με εκθέματα το μουσείο, να το αναβαθμίσουμε και να το βελτιώσουμε για προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες” είπε ο δήμαρχος Έδεσσας.

Το μουσείο βρίσκεται στο πάρκο των καταρρακτών, σε έναν χώρο, που σύμφωνα με τον κ.Γιάννου, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αναβαθμιστεί. “Οι καταρράκτες και όλη η περιοχή είναι πανέμορφος χώρος και το χειμώνα, όπως είδαμε φέτος με την εικόνα του παγωμένου καταρράκτη να κάνει το γύρω του διαδικτύου αλλά και το καλοκαίρι” είπε και πρόσθεσε ότι το νερό, ζωτικής σημασίας για την πόλη της Έδεσσας είναι ένα σήμα κατατεθέν: «Θέλουμε να αναδείξουμε την Έδεσσα ως “πόλη του νερού”, ένα brand name πάνω στο οποίο δουλεύουμε» σημείωσε.

Οι άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη έρευνες για να αποκτηθεί “εικόνα” βάσει στατιστικών στοιχείων για τον τουρισμό της περιοχής. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Έδεσσας, υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο στο νέο τουριστικό περίπτερο της πόλης αλλά αυτό δεν αρκεί. “Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να δούμε συνολικά μέσω των ξενοδοχείων και άλλων φορέων πού είμαστε καλοί και πού χωλαίνουμε”, πρόσθεσε.

Η Έδεσσα έχει πολλές δυνατότητες να γίνει κέντρο τουρισμού και είναι πλεονέκτημα ότι συνυπάρχει στην ευρύτερη περιοχή με τα λουτρά Πόζαρ, το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, τη Βεργίνα και το μουσείο Πέλλας, σύμφωνα με το δήμαρχο, ωστόσο ο οδικός άξονας δεν βοηθά στο να δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα ασφαλές δίκτυο που να συνδέει όλους τους προορισμούς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.