Quantcast
Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Wyndham Hotel Group - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Wyndham Hotel Group

δημοσιεύτηκε:

Ήταν Απρίλιος του 1963 οπότε ο ιδρυτής του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου της Hilton Kόνραντ Χίλτον ήρθε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Hilton, γεγονός που προκάλεσε, εκείνη την εποχή, το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας.

Επειτα από 54 χρόνια τα επίσημα εγκαίνια ενός ακόμη ξενοδοχείου 5 αστέρων, του Wyndham Grand Athens, αποτελούν αφορμή για να έρθει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Wyndham Hotel Group, μεγαλύτερου, σήμερα, ξενοδοχειακού ομίλου στον κόσμο βάσει του αριθμού των μονάδων του με έδρα στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον κ. Γκέοφ Μπαλότι, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού ομίλου, ο οποίος θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα στην πλατεία Καραϊσκάκη το Wyndham Grand Athens που έκανε έναρξη λειτουργίας την 1η Δεκεμβρίου 2016.

Ομως η έλευση του κ. Μπαλότι στην Αθήνα πέραν των εγκαινίων κρύβει και άλλες θετικές εκπλήξεις για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ειλημμένη απόφαση του ομίλου είναι η ανάπτυξη 20 ξενοδοχείων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε αγορές όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Σερβία, με το κέντρο βάρους βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού να πέφτει στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε το έργο υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδίου για τα 20 ξενοδοχεία στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Zeus International, η οποία τρέχει, ήδη, τη λειτουργία του Wyndham Grand Athens.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αμερικανικός όμιλος πέραν του ξενοδοχείου της Αθήνας έχει ήδη εξασφαλίσει μέσω της Ζeus την παρουσία του από τώρα σε επιπλέον 4 πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Η τελευταία συμφωνία που κλείστηκε αφορά στα ξενοδοχεία Mare Nostrum Hotel Club Thalasso δυναμικότητας 344 δωματίων στην περιοχή της Βραυρώνας και το Αquamarina δυναμικότητας 130 δωματίων στην περιοχή Μάτι, τα οποία θα φέρουν ξενοδοχειακά σήματα του ομίλου της Wyndham.

H Zeus, που αναλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας των μονάδων για 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για άλλα 25 χρόνια από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, θα προχωρήσει την προσεχή χειμερινή περίοδο σε έργα ανακαίνισης του Mare Nostrum και σε ήπιες διαμορφώσεις του Aquamarina.

Επίσης, από την 1η Μαΐου προγραμματίζεται να λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της Wyndham και το ξενοδοχείο Poseidon Resort, που βρίσκεται κοντά στο Λουτράκι. Τη διαχείριση της μονάδας ανέλαβε για 15 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για άλλα τόσα η Zeus. Η ξενοδοχειακή πτέρυγα του συγκροτήματος με 196 δωμάτια θα λειτουργήσει υπό το σήμα της Ramada, ενώ οι βίλες με 107 δωμάτια υπό τη σήμα της Wyndham.

Να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της Wyndham σε 73 χώρες φθάνει τα 8.000 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 679.100 δωμάτια. Η Zeus μετά τις τελευταίες συμφωνίες ελέγχει 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, 4 στη Ρουμανία και από 1 σε Βουλγαρία και Κύπρο.

Πηγή: Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.