Quantcast
Χανιά: Κυκλοφοριακές αλλαγές ενόψει της τουριστικής περιόδου - enikonomia.gr
share

Χανιά: Κυκλοφοριακές αλλαγές ενόψει της τουριστικής περιόδου

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερη αστυνόμευση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «φέρνει» στα Χανιά η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το κυκλοφοριακό, αλλά και θέματα που αφορούν την χρήση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας.

Ο δήμαρχος Χανίων προανήγγειλε την εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομη στάθμευση, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι μεταφέρεται ο χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων από την πλατεία αγοράς, στην οδό Νικηφόρου Φωκά. Επίσης, θα αποσυμφορηθεί η αφετηρία των αστικών λεωφορείων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Βάμβουκας ανακοίνωσε ακόμα, ότι αλλάζει η ώρα τροφοδοσίας των καταστημάτων του ενετικού λιμανιού, που περιορίζεται χρονικά από τις 7.00 έως τις 9.00 το πρωί, ενώ για τους χώρους στάθμευσης της χερσαίας ζώνης εκπονείται ειδική μελέτη, σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο.

Κατά την σύσκεψη ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ζήτησε να υπάρξουν βελτιώσεις στη χωροταξία των θέσεων όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, ενώ έκανε γνωστό ότι η υπηρεσία τροχαίας θα ενισχυθεί με δικυκλιστές της ομάδας «Δίας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.