Quantcast
Μισθώσεις και επεκτάσεις ξενοδοχείων στην Πελοπόννησο - enikonomia.gr
share

Μισθώσεις και επεκτάσεις ξενοδοχείων στην Πελοπόννησο

δημοσιεύτηκε:

Δύο ξενοδοχεία θα διατεθούν προς μακροχρόνια εκμίσθωση από δήμους, ενώ παράλληλα εκχωρήθηκαν τρεις άδειες για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου, για την αλλαγή χρήσης κτιρίου σε ξενοδοχείο και για την επέκταση υφιστάμενης μονάδας σε προορισμούς της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Καλαβρύτων προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας Δάφνης και των αθλητικών της εγκαταστάσεων.

Ο διαγωνισμός, προφορικός και πλειοδοτικός, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου στο δημαρχείο. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η μίσθωση θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα 15 ετών.

Aπό τη πλευρά του, ο Δήμος Τριφυλίας αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών για την εκμίσθωση του δημοτικού τουριστικού ξενώνα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας.

Ο δήμος προτίθεται να νοικιάσει τον ξενώνα για χρονικό διάστημα 50 ετών με μειωμένο μίσθωση με την προϋπόθεση ο μισθωτής να αναλάβει το σύνολο των δαπανών ανακατασκευής του ακινήτου όπως αυτές περιγράφονται από σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Επίσης, ο μισθωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο αποκλειστικά για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα υποστηρίζοντας τον ποιοτικό τουρισμό.

Εν τω μεταξύ, χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία South Coast A.E. για την επέκταση ξενοδοχείου στην περιοχή Βουνάρια της Μεσσηνίας και στην Καραφλός Δ. και Σία Ο.Ε. για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου σε ξενοδοχειακή μονάδα εντός του οικισμού της Κουρούτας. Επίσης, δόθηκε άδεια στην κ. Ανθή Καρροπούλου για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων στην περιοχή της Μεσσήνης.

Πηγή: Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.