Quantcast
Ετοιμα 15 επενδυτικά σχέδια για νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα - enikonomia.gr
share

Ετοιμα 15 επενδυτικά σχέδια για νέα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα

δημοσιεύτηκε:

Δεκαπέντε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη από επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι όμιλοι έχουν ήδη λάβει μια σειρά αδειοδοτήσεων από τις τοπικές αρχές για την προώθηση των επενδυτικών τους προγραμμάτων.

Ειδικότερα, για την 1η Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί από τη Zeus International και την αμερικανική αλυσίδα Wyndham Hotel Group τα επίσημα εγκαίνια των δύο νέων ξενοδοχείων Wyndham Loutraki Poseidon Resort και Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι. To Wyndham Loutraki Poseidon Resort διαθέτει 107 σουίτες, κάποιες εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι και το Ramada Loutraki Poseidon Resort διαθέτει 196 μπανγκαλόου. Επιπροσθέτως, τα δύο ξενοδοχεία διαθέτουν 5 εστιατόρια και μπαρ, 4 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σπα, γυμναστήριο, θαλάσσια σπορ και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η Πόρτο Καρράς Α.Ε. έλαβε άδεια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της μονάδας Meliton στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Η εταιρεία Ιnestia εισέρχεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Μυκόνου με το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Branco Mykonos μέσω της θυγατρικής της Intra Ξενοδοχειακή. Το ξενοδοχείο μάλιστα ξεκινάει τη λειτουργία του μέσα στον Ιούνιο. Η Inestia έχει υπό τη διαχείρισή της και τις μονάδες Q&B Athens Boutique Ηοtel και MET34 Athens Hotel στην Αθήνα.

Η εταιρεία More Meni Ιke προγραμματίζει την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κω, η Forest Resorts AΞΤΕ την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην πόλη της Καστοριάς και η I.B.D.P.s.r.o. τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 132 κλινών στον Δήμο Πλατανιά της Κρήτης.

Ξενοδοχειακός όμιλος στην Κέρκυρα που λειτουργεί τη μονάδα 5 αστέρων Kontokali Bay Resort and Spa και τη μονάδα 4 αστέρων Aeolos Beach Hotel σχεδιάζει την κατασκευή νέου ξενοδοχείου στο νησί. Η εταιρεία Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Μανδράκι Α.Ε. εξασφάλισε την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση και λειτουργία υφιστάμενου ξενοδοχείου 4 αστέρων δυναμικότητας 125 κλινών με την επωνυμία Mandraki Village.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε από άποψης αρχαιολογικού νόμου τη χορήγηση στην εταιρεία Κασσάνδρα Bay A.E. άδειας ανέγερσης νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 182 κλινών στη θέση Βασιλιάς, επίσης, στη Σκιάθο. Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου τουριστικής αξιοποίησης του ακινήτου «Αγιος Ιωάννης Νικήτης» στη Χαλκιδική με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Ακτή Αγίου Ιωάννη – Τουριστική και Αναπτυξιακή Α.Ε. Η επένδυση αφορά μεταξύ άλλων στη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων και 120 τουριστικών κατοικιών. Ωστόσο δεν εγκρίθηκε η προτεινόμενη θέση για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου.Eπιπλέον, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε αίτημα της εταιρείας Στέλλα Μπητς Α.Ε. για την προσθήκη κατ’ έκταση ξενοδοχείου της στη Χερσόνησο Κρήτης.

Η εταιρεία Δαίδαλος Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. έλαβε άδεια για την επέκταση του ξενοδοχείου 4 αστέρων Δαίδαλος στην Κω. Στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας εγκρίθηκε η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κατηγορίας στο ξενοδοχείο Αδωνις, ιδιοκτησίας της εταιρείας Τσουραμάνης Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Επίσης, δόθηκε άδεια στον κ. Αντώνη Μωραΐτη για την αποπεράτωση ημιτελούς οικοδομής ξενοδοχείου 3 αστέρων στη Μήλο.

Πηγή: Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.