Quantcast
Ρόδος: Υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου - enikonomia.gr
share

Ρόδος: Υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

δημοσιεύτηκε:

Σε πάνω από 90% κυμαίνεται το ποσοστό που καταγράφουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου παρά το γεγονός που βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού θα λειτουργήσουν έως και το τέλος Οκτωβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, λιγότερα θα είναι αυτά που θα μείνουν ανοιχτά και τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, πολύ καλή θα είναι η κίνηση και για την πόλη της Ρόδου, καθώς τα ξενοδοχεία της θα είναι ανοιχτά, περίπου έως και τις 10 του Οκτώβρη, με υψηλό ποσοστό πληρότητας.

Οι φετινές καλές επιδόσεις στον τουρισμό έχουν ήδη λειτουργήσει θετικά και για την καλή εξέλιξη της επόμενης χρονιάς και αυτό ήδη φαίνεται από τα συμβόλαια που έχουν κλειστεί για το 2018.

Όλοι οι ξενοδόχοι έχουν υπογράψει συμβόλαια με αυξήσεις που ξεκινούν από 3% και φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 12%, ως απόρροια της ζήτησης που υπήρχε φέτος για τη Ρόδο. Σημειώνεται, επίσης, ότι η επόμενη χρονιά θα ανοίξει με περισσότερες κλίνες, καθώς θα ανεγερθούν νέα ξενοδοχεία και άλλα θα ανακαινιστούν, με πιο τρανταχτό παράδειγμα το πρώην ξενοδοχείο Capsis, προσθέτοντας στο υπάρχον δυναμικό επιπλέον περίπου 2.500 κλίνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, αναμένεται ότι φέτος η Ρόδος θα ξεπεράσει κατά πολύ τα περσινά νούμερα και περί τα μέσα του Οκτώβρη, δηλαδή πριν κλείσει η σεζόν θα σπάσει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων τουριστών.

Ήδη, το οκτάμηνο του έτους κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 3,45% όπως έδειξαν τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η ένωση ξενοδόχων Ρόδου, για τον αριθμό των τουριστών που έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, οι οποίοι ανήλθαν σε 1.598.234

Πρόκειται για 53.240 περισσότερους τουρίστες από πέρσι και 161.000 τουρίστες περισσότερους από πρόπερσι, ενώ, με βάση την ανάλυση των στοιχείων, η φετινή κίνηση του οκταμήνου σε σύγκριση με την κίνηση του αντίστοιχου διαστήματος του 2015 κατέγραψε αύξηση 11,21%.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2016 και συγκεκριμένα έως και τον μήνα Αύγουστο, είχαν φτάσει στη Ρόδο 1.544.994 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν είχαν έρθει 1.437.144 τουρίστες.

Οι χώρες που καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη της κίνησης για το οκτάμηνο, είναι η Αγγλία, η Γερμανία και η Σουηδία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Γαλλία, η Νορβηγία και η Δανία.

Οι ‘Αγγλοι εξακολουθούν να είναι ο κύριος τροφοδότης της τουριστικής αγορά του νησιού και μάλιστα έχουν καταγράψει έως αυτή τη στιγμή αύξηση που ξεπερνά το 11%, ενώ εξίσου καλά πήγε και η αγορά της Γερμανίας με επίσης αύξηση που έφτασε το 15% και η οποία παραδοσιακά κατατάσσεται δεύτερη.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και η μείωση σε ποσοστό 17% της κίνησης από τη ρωσική αγορά, ενώ μικρές μειώσεις σημειώθηκαν στην κίνηση των Αυστριακών, των Ελβετών και των Βέλγων τουριστών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σημείωσαν οι Τσέχοι τουρίστες, με τους Γερμανούς, τους Ούγγρους, τους Πολωνούς και τους Ολλανδούς να ακολουθούν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.