Quantcast
Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού - enikonomia.gr
share

Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Οι προοπτικές ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Άρτα.

Τη διοργάνωση της συνεδρίασης είχε ζητήσει ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, προκειμένου να προβληθούν τα Ιαματικά Λουτρά του Χανόπουλου, που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς και οι ευεργετικές ιδιότητές τους.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε ότι οι ιαματικές πηγές προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού και γι αυτό, όπως τόνισε, έγινε η ένταξη της Άρτας, το 2015, στον Σύνδεσμο Δήμων με Ιαματικές Πηγές Ελλάδος. «Μπορώ με βεβαιότητα να πω, πως μέσα από τη δραστηριότητα του Συνδέσμου μπορούμε να εργαστούμε για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών του Χανόπουλου, πάνω σε ισχυρές βάσεις και με όπλα την τεχνογνωσία που προσφέρουν ο Σύνδεσμος και η συνεργασία με όλα τα μέλη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανέφερε, πως ο δήμος, σε συνεργασία με την επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πηγή Χανόπουλου, έχει παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις, όπως η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζεται ένα ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης των ιαματικών πηγών σε όλη την Ήπειρο.

«Ειδικότερα για την Άρτα», είπε ο δήμαρχος, «μελετάμε τη δημιουργία πεζοδρομίων που θα συνδέουν τις ιαματικές πηγές με το κέντρο της περιοχής του Χανόπουλου, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να πηγαίνουν με τα πόδια μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπλέον, ως Δήμος Αρταίων από το 2016 υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμο Κόνιτσας, όπου επίσης λειτουργούν ιαματικές πηγές, ώστε με κοινές δράσεις και ενέργειες να εργαστούμε για την ανάπτυξη αυτού του πολύ ιδιαίτερου και κοινού χαρακτηριστικού των περιοχών μας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης της Περιφέρειας για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ήπειρο και γενικότερα του Ιαματικού Τουρισμού, κάτι που τόνισαν και σε δηλώσεις τους τόσο ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, όσο και ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, περιοχές της Ηπείρου που λειτουργούν ιαματικά λουτρά.

Τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, μετά το τέλος των εργασιών, ξεναγήθηκαν στα ιαματικά λουτρά του Χανοπούλου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιαματική πηγή αναγνωρισμένη από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, η οποία εντάσσεται μέσα στις πρώτες αναγνωρισμένες πηγές της Ελλάδας, βάσει της ανάλυσης του νερού.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.