Quantcast
Μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης φέτος η Αθήνα - enikonomia.gr
share

Μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης φέτος η Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Την ολική επαναφορά της Αθήνας στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης πιστοποιεί ο υπερδιπλασιασμός φέτος των αφίξεων, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Travel Trade Athens, το οποίο πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με στόχο την προώθηση της πρωτεύουσας ως ταξιδιωτικού προορισμού.

«Από τη ζοφερή κατάσταση του 2012, όταν η πόλη, μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα οικονομικής ύφεσης και αρνητικής φήμης διεθνώς, κατρακύλησε σε ιστορικό ναδίρ στις αφίξεις επισκεπτών, φτάσαμε η Αθήνα να κατατάσσεται σήμερα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης» με τουρίστες που αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 5,5 εκατομμύρια, είπε.

Το φετινό Travel Trade Athens, φιλοξενεί περισσότερα από 3.000 προεπιλεγμένα ραντεβού για το κλείσιμο συμφωνιών. Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) κάθονται στο ίδιο τραπέζι με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική τουριστική αγορά, σε μια από τις κορυφαίες τουριστικές εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας στη διοργάνωση, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, σημείωσε ότι «στο εννεάμηνο του 2018, οι επισκέπτες που έρχονται για City Breaks θα ανέλθουν σε 1,4 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2017» ενώ πρόσθεσε ότι οι επισκέπτες θα ανέλθουν σε 5,5 εκατομμύρια το 2018.

Ο Regional Sales Manager (Greece) της Aegean, Στέφανος Σαδόπουλος, τόνισε ότι «η ανάδειξη της Αθήνας, ως ένα κομβικό σημείο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, αποτελεί έναν από τους στόχους για τους οποίους έχουμε εργαστεί με συνέπεια στην AEGEAN. Το 2018, συνδέουμε την Ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση της πόλης. Παράλληλα, συμμετέχουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με στόχο τη διεύρυνση των κοινών που απευθυνόμαστε και την ενίσχυση της δυναμικής των δράσεων που υλοποιούμε».

«Η Αθήνα θα επιμείνει και το επόμενο διάστημα να αυξήσει τους επισκέπτες που έρχονται για City Break» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, ενώ για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, «τρέχει» καμπάνια με τη συνεργασία ΕΟΤ και Aegean για την προβολή της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για City Break στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Το 6ο Travel Trade Athens 2018 διοργανώνεται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA).

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.