Quantcast
Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Κατά 8,8% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ” Ελευθέριος Βενιζέλος” τον Μάρτιο του 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Το σύνολο των επιβατών ανήλθε σε 1,65 εκατ., με την αύξηση της κίνησης να είναι σημαντική τόσο στις πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες εξωτερικού έφτασαν τους 1,13 εκατομμύρια,  σημειώνοντας αύξηση 9,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού ήταν 516,9 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση 7,9%.

Στο πρώτο τρίμηνο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 4,37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,4%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 8,8% και 9,7% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 ανήλθε σε 40.203, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του +7,5%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018 (+14,1%), ενώ και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν υγιή αύξηση, στο επίπεδο του 3,3%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.