Quantcast
Το στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη μέρα του τουρισμού παρουσίασε η Κουντουρά - enikonomia.gr
share

Το στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη μέρα του τουρισμού παρουσίασε η Κουντουρά

δημοσιεύτηκε:

Το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη μέρα του τουρισμού, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC) που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, υπουργών και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Η κ. Κουντουρά συμμετείχε στον 1ο Παγκόσμιο Διάλογο Ηγετών του WTTC, που φιλοξενήθηκε στη Συνδιάσκεψη, και μετέφερε το μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν την αξία του τουρισμού, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας τους και όλων των παραγωγικών της κλάδων, και να θέσουν τον τουρισμό “ψηλά” στην κυβερνητική τους ατζέντα. Επεσήμανε την προστιθέμενη αξία του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες, στην καθοριστική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ των χωρών και την απασχόληση, ενώ αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει προτεραιότητα τον κλάδο.

Παρουσίασε επίσης στους σημαντικότερους stakeholders και decision makers της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς την τουριστική στρατηγική που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2015 και οδήγησε στις εκπληκτικές επιδόσεις του 2018 και των τελευταίων τεσσάρων ετών. Υποστήριξε ότι ο τουρισμός, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, μπορεί και πρέπει μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό κυβερνήσεων και ιδιωτικού τομέα να αποτελέσει τομέα υψηλής προτεραιότητας στη διαμόρφωση των πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, η κυρία Κουντουρά τοποθετήθηκε στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του WTTC για την επόμενη μέρα στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών με βιώσιμο τρόπο, και ειδικότερα στην ανάπτυξη του τουρισμού πόλεως, τη σχέση του τουρισμού με το μέλλον της εργασίας, την προώθηση των τουριστικών επενδύσεων, και την υποστήριξη της καινοτομίας στον κλάδο. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση νέων προορισμών και νέων θεματικών προϊόντων, καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης η κυρία Κουντουρά τιμήθηκε από το WTTC με το βραβείο «Global Champion 2019» για το έργο της στον τουρισμό και την πολιτική της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής-τουριστικής αγοράς.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.