Quantcast
“Αερογέφυρα” με 14 χώρες - Πώς και πότε θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

“Αερογέφυρα” με 14 χώρες – Πώς και πότε θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Δ. Οικονομάκη

Την αεροπορική της διασύνδεση µε 14 χώρες αποκαθιστά σταδιακά η Ελλάδα, µετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισµών, σηµατοδοτώντας την επανεκκίνηση του τουρισµού, µε τους µεγάλους παίκτες των αεροµεταφορών να ξεκινούν δειλά-δειλά τον προγραµµατισµό των δροµολογίων τους τόσο στο δίκτυο του εσωτερικού όσο και σε επίπεδο διεθνών πτήσεων. Η Γερµανία, η Γαλλία, το Ηνωµένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Σουηδία, η ∆ανία, η Νορβηγία, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Τουρκία και η Ελβετία είναι οι πρώτες χώρες προς τις οποίες ανοίγει εκ νέου φτερά η Ελλάδα, µε πτήσεις που ξεκινούν σταδιακά από τον Μάιο µέχρι και τον Ιούλιο.
Οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο καθώς τότε αναµένεται να αρθεί η αναστολή πτήσεων για συγκεκριµένους προορισµούς, που επιβλήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η τελευταία παράταση δόθηκε την προηγούµενη Παρασκευή και έχει ισχύ έως την 31η Μαΐου.
Το έναυσµα για την επαναφορά των αεροπορικών δροµολογίων που σηµατοδοτούν την επανέναρξη των ταξιδιών έδωσαν οι κατευθυντήριες γραµµές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρακίνησε τα κράτη-µέλη της να ανοίξουν τα µεταξύ τους σύνορα.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.