Quantcast
Τουρισμός για όλους: Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Τουρισμός για όλους: Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Έως την Κυριακή, 5 Ιουλίου του 2020 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση στο www.tourism4all.gov.gr για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»,. Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται έως την παραπάνω ημερομηνία σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ως εξής:
-ΔΕ 29/6 & ΤΡ 30/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1 – 2
-ΤΕ 01/07 ΑΦΜ που λήγουν σε 3 – 4 – 5
-ΠΕ 02/07 ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
-ΠΑ 03/07 ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9
Για τις υπόλοιπες ημέρες και έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής, την Κυριακή 05/07/2020, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
Οδηγίες συμπλήρωσης αίτηση δικαιούχου
1. Επιλέγετε ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
2. Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet ή τους κωδικούς taxisnet του υπόχρεου υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων αν πρόκειται για οικογένεια, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση για το κριτήριο του ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος αντίστοιχα μελών της οικογένειας.
3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης
4. Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση)
5. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό από 67% και άνω θα πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
6. Αν από το πιστοποιητικό αναπηρίας που επισυνάπτετε προκύπτει ότι «χρήζετε βοήθειας ετέρου προσώπου» έχετε δικαίωμα να δηλώσετε τα στοιχεία του ατόμου που θα σας συνοδεύσει (ΑΜΚΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) ως ωφελούμενο μέλος ΕΦΟΣΟΝ το άτομο αυτό είναι άλλο από τον/την σύζυγο.
7. Στη συνέχεια απαντώντας ΝΑΙ στη σχετική ερώτηση σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσετε τα στοιχεία (ΑΜΚΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) των ωφελουμένων μελών σας (σύζυγο/τέκνο-α) σύμφωνα με οριζόμενα στην Δημόσια πρόσκληση:
Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:
α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.
β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,
γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.
– Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.
– Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος κατά την έννοια της παρ. 1 του παρόντος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση του άρθρου 7 της α.π. 9022/16.06.2020 Κ.Υ.Α.., όπως η παρούσα Πρόσκληση ορίζει.
– Σε περίπτωση που κάποιο από τα ωφελούμενα μέλη έχει εν ισχύ πιστοποιητικό αναπηρίας από 67% και άνω θα πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
8. Αν από το πιστοποιητικό αναπηρίας που επισυνάπτετε προκύπτει ότι το ωφελούμενο μέλος σας «χρήζει βοήθειας ετέρου προσώπου» έχετε δικαίωμα να δηλώσετε τα στοιχεία του ατόμου που θα το συνοδεύσουν (ΑΜΚΑ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ) ως ωφελούμενο μέλος ΕΦΟΣΟΝ το άτομο αυτό είναι άλλο από τον δικαιούχο ή άλλο ωφελούμενο μέλος που δηλώνεται στην αίτηση.
9. Αφού καταχωρήσετε όλα τα ωφελούμενα μέλη σύμφωνα με τα ανωτέρω σας δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω επεξεργασία ή υποβολή της αίτησης.
10. Σε περίπτωση που κάποιο από τους αριθμούς ΑΜΚΑ που έχετε δηλώσει δεν είναι ορθό ή δεν ταυτοποιείται ως μέλος της οικογένειας θα λάβετε σχετικό μήνυμα.
11. Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ
12. Εμφανίζεται προεπισκόπηση της αίτησης – δήλωσής σας
13. Εφόσον συμφωνείτε και όλα τα στοιχεία είναι ορθά επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, διαφορετικά επιστρέφετε στην επεξεργασία.
14. Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
15. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.
16. Αν η αίτησή σας περιλαμβάνει συνημμένο πιστοποιητικό αναπηρίας θα λάβετε μήνυμα ότι η αίτησή σας θα εξεταστεί από το Υπουργείο Τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτούντες/ούσες οφείλουν να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική αίτησή τους τα οριζόμενα από τη Δημόσια Πρόσκληση δικαιολογητικά, άλλως αποκλείονται από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα. Η αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ερωτήσεις και απαντήσεις
Ακολουθούν ερωτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τουhttps://www.tourism4all.gov.gr/home/faq :
1.Ποια είναι η πρόσκληση και το θεσμικό/κανονιστικό πλαίσιο του Προγράμματος Τουρισμός για όλους;
Δείτε την δημόσια πρόσκληση και την Κοινή Υπουργική Απόφαση
-Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Από 29.06.2020 έως και 05.07.2020 στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
-Διόρθωση αίτησης που έχει υποβληθεί
Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης δεν επιτρέπονται αλλαγές σε υποβεβλημένες αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί. Διαβάστε λεπτομέρειες στη Δημόσια Πρόσκληση με απ. 9126/17.06.2020.
-Επισύναψη δικαιολογητικών
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται υποχρεωτικά στην αίτηση και δεν αποστέλλονται με email ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
-Δικαιούχοι
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;
Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr .
2.Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους;
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 ορίζονται: Ι. Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του. Μεταξύ όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.
3.Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια;



4.Ποιοι μπορούν να είναι ωφελούμενα μέλη;
Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι :
α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.
β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας
τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,
γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.
5.Τι θα χρειαστώ για να κάνω την αίτηση;

– Πρόσβαση σε Η/Υ – κινητό

– Ενεργούς κωδικούς taxisnet (σε περιπτώσεις οικογένειας του υπόχρεου υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

– Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών της οικογένειάς του.
6.Ποιος από τους δύο συζύγους υποβάλει την αίτηση
Σε περίπτωση συζύγων την αίτηση υποβάλει ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογικής δήλωσης φυσικών προσώπων, ο έτερος μπορεί να καταχωρηθεί ως ωφελούμενος του προγράμματος. Διαβάστε λεπτομέρειες στη Δημόσια Πρόσκληση με απ.916 /17.06.2020 με απ.916 /17.06.2020 εδώ
7.Θα πρέπει να δηλώσω το κατάλυμα που θα επιλέξω από τώρα
Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.
8.Που θα βρω τον κατάλογο των καταλυμάτων
Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και του ελέγχου των αιτήσεων τους, και να είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr. Θα γίνει σχετική ανακοίνωση.
9.Έχω πάρει επιταγές τουρισμού πέρυσι μπορώ να συμμετάσχω
Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συναφή παροχή άλλου φορέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ
10.Τι ποσό δικαιούμαι;
Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο κάνατε κράτηση. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.
11.Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δικαιούχου και των ωφελουμένων;
Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher:
– επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.
– Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.
– Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση.
– Αν ο δικαιούχος αποχωρήσει νωρίτερα από τις 4 διανυκτερεύσεις, το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο, ακυρώνεται το e-voucher σύμφωνα με τα οριζόμενα εδώ
– Τυχόν προκαταβολή που μπορεί να ζητηθεί από τον παρόχο αφαιρείται κατά την αναχώρηση από το ποσό της ίδιας συμμετοχής.
– Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και δικαιούχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.
12.Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και η γυναίκα μου δημόσιος υπάλληλος. Θα πρέπει να κάνουμε μια αίτηση ή 2 ξεχωριστά με τους κωδικούς μας του taxisnet;
Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εδώ
13.Η κόρη μας που είναι γεννημένη 02.09.2001 ως φοιτήτρια και προστατευόμενο μέλος της οικογένειας συνεχίζει να δικαιούται εισιτήρια διακοπών;
Τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα
εδώ
14. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;
Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr .
15. Το ποσοστό επιδότησης 60% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας αφορά και τους συνοδούς;
Όχι, αφορά μόνο τον ίδιο, το ωφελούμενο μέλος επιδοτείται με 50% με ανώτατο ποσό τα 30€ σε κάθε περίπτωση.

16.Μήνυμα ERROR 403 FORBIDDEN στην ηλεκτρονική εφαρμογή

Παρακαλούμε δοκιμάστε να πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή από διαφορετικό browser (πχ. goggle chrome, firefox) αφού αποσυνδεθείτε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.