Quantcast
Επαναλειτουργεί ο τουρισμός – Πώς θα έρχονται οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Επαναλειτουργεί ο τουρισμός – Πώς θα έρχονται οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα η χώρα είναι υποδέχεται όλους τους επισκέπτες από το εξωτερικό , μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοιό.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε χθες όλο το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού της χώρας με σύνθημα «Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια», σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονται τα εξής:
-Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν από σήμερα τη χώρα μας συμπληρώνοντας έντυπο PLF. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει οι τουρίστες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποίηση ανάρρωσης από covid – 19.
-Ακόμα, το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.
-Αν κάποιος τουρίστας βγει θετικός στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα διενεργούνται τότε θα οδηγηθεί σε ένα από τα 35 ξενοδοχεία καραντίνας που θα υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα.
Οι πτήσεις
Από σήμερα, 14 Μαΐου η TUI έχει προγραμματίσει έξι πτήσεις από 6 γερμανικές πόλεις (Ανόβερο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη) προς την Κρήτη.
Τι λέει το ΣΕΤΕ
Για το θέμα του τουρισμού μίλησε το μέλος του ΔΣ της ΣΕΤΕ , Φώτης Κοκοτός στο Mega.
Όπως είπε ” O Ιούνιος φαίνεται τουλάχιστον χαμένος για την μαζική προσέλευση”των τουριστών στη χώρα μας και προειδοποίησε ότι θα είναι κόστος για τον ελληνικό τουρισμό εάν δεν έρθουν φέτος οι Βρετανοί στη χώρα μας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.