Quantcast
Ρέτσος για νησιά με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού: Κινδυνεύει η τουριστική σεζόν - enikonomia.gr
share

Ρέτσος για νησιά με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού: Κινδυνεύει η τουριστική σεζόν

δημοσιεύτηκε:

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

“To 2021 είναι ακόμα μία χρονιά πολύ μεγάλων προκλήσεων για τον ελληνικό τουρισμό. Το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος χρόνος στην ιστορία του παγκόσμιου και φυσικά του ελληνικού τουρισμού” ανέφερε αρχικά ο κ. Ρέτσος, επισημαίνοντας ότι ο εφετινός στόχος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το “brand” της χώρας.
Αφού τόνισε ότι ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία, προσέθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πηγαίνει χέρι-χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.


“Εάν δεν αυξηθεί η συμμετοχή στους εμβολιασμούς στα νησιά υπάρχει κίνδυνος να είναι αρνητική η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν”
Απαντώντας σε ερώτηση για χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως η Ζάκυνθος η Κεφαλονιά, κι η Λέσβος και αν αυτό θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την τουριστική κίνηση, ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συντριπτικό ποσοστό του ΑΕΠ στα νησιά προέρχεται από τον τουρισμό, στο Ιόνιο άνω του 75% στο Νότιο Αιγαίο φτάνει το 95%, και αντιλαμβάνονται ότι για να αρχίσουμε να έχουμε τουριστικές ροές πρέπει να μπει η Ελλάδα στο «πράσινο χρώμα» του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πτώση των κρουσμάτων.
«Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα, που θα δοθεί η δυνατότητα, θα αυξηθεί η συμμετοχή στους εμβολιασμούς. Εάν αυτό δεν γίνει, υπάρχει κίνδυνος, πέραν των συνεπειών της πανδημίας, να είναι αρνητική η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν. Η δική μου πεποίθηση είναι ότι από τη στιγμή που θα τους δοθεί η δυνατότητα για το εμβόλιο θα το κάνουν σε μεγάλο ποσοστό. Μένει να το δούμε αυτό το επόμενο διάστημα» τόνισε ο κ. Ρέτσος.




Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.