Quantcast
Τουρισμός: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τους ταξιδιώτες - enikonomia.gr
share

Τουρισμός: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τους ταξιδιώτες

δημοσιεύτηκε:

Τέσσερις νέες ρυθμίσεις εφαρμόζονται από σήμερα, Δευτέρα στο πλαίσιο διευκόλυνσης των μετακινήσεων των ταξιδιωτών αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό. Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών από σήμερα το πρωί ισχύουν τα εξής:
– Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.
– Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.
– Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε έως χθες».
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην επανεκκίνηση του τουρισμού κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επεσήμανε ότι “είναι κοινός στόχος στο διάστημα που διανύουμε, να διασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι για όλους και μια καλύτερη από την περσινή τουριστική περίοδο. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει νέα δράση ύψους 420 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επανεκκίνησης τουριστικών δραστηριοτήτων. Έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 300.000 συμπολίτες μας, ενώ έως το τέλος Ιουλίου μπορούν να αξιοποιηθούν και οι επιταγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν πέρσι.
Μεγάλης σημασίας βέβαια είναι και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ενεργοποιήσει -μαζί με άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες- το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, που μετά τη σχετική πρόταση και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, θα αποτελεί από την 1η Ιουλίου ευρωπαϊκή πραγματικότητα». Η κα Πελώνη είπε ακόμη πως «παράλληλα, αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία και περιέγραψε αναλυτικά τις ισχύουσες από σήμερα ρυθμίσεις.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.