Quantcast
Πάνω από 2,2 εκατ. τουρίστες θα φέρει φέτος η TUI στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πάνω από 2,2 εκατ. τουρίστες θα φέρει φέτος η TUI στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια τουρίστες θα φέρει στην Ελλάδα φέτος ο κορυφαίος Tour Operator TUI σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος στο πλαίσιο του συνεδρίου «Hospitality Forum&Awards». Μάλιστα ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε με έμφαση πως «Η Ελλάδα θα πρέπει να στοχεύει στα 35 εκατομμύρια τουρίστες προκειμένου να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την Τουρκία».

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κ. ‘Ελενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου ανέφερε πως «Ο τουρισμός ενώνει τους Έλληνες» ενώ επισήμανε ότι: «Ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει καλά καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους οι αφίξεις αυξήθηκαν 45%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος. Στόχος του υπουργείου είναι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Επίσης σημείωσε ότι: «Το υπουργείο προσπαθεί να ξεκλειδώσει ευρωπαϊκούς πόρους που θα διατεθούν για ανάπτυξη των ιδιωτικών επενδύσεων, απευθυνόμενη στους επαγγελματίες του κλάδου».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως και στο άνοιγμα νέων αγορών που θα τονώσουν το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, ο Αλέξανδρος Βασιλικός επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αναφορικά πάντα με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της χώρας. Η μέχρι τώρα αναμονή έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στον τουριστικό κλάδο αλλά και μια αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι».

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο  καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης του πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας  λέγοντας ότι: «Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας και στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει πραγματική στήριξη, που μέχρι τώρα δεν έτυχε».

Παράλληλα επισήμανε με έμφαση πως: «Υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας των τουριστικών δομών».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.