Quantcast
Επαναλειτουργία για τη μαρίνα της Μυκόνου - enikonomia.gr
share

Επαναλειτουργία για τη μαρίνα της Μυκόνου

δημοσιεύτηκε:

της Εύας Οικονομάκη

 

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία της μαρίνας της Μυκόνου. Η μαρίνα βρίσκεται στην περιοχή Ταγκού στο παλιό λιμάνι του νησιού, με τους ιθύνοντες να ευελπιστούν πως θα επαναλειτουργήσει άμεσα προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα πλοία που ελλιμενίζονται, αφού μέχρι σήμερα οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις της μαρίνας είναι υποτυπώδεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο της μαρίνας θα λειτουργήσει εστιατόριο και καφετέρια, ενώ θα κατασκευαστεί στα πρότυπα του Ναυτικού Ομίλου του Πειραιά.

 

Αυξημένη κίνηση

 

Την ίδια στιγμή, αυξημένη κατά 11,8% ήταν η διεθνής επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου το Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2014, με τις Κυκλάδες να συνεχίζουν τη δυναμική τους πορεία στο εννεάμηνο με ποσοστό που ξεπερνά το 14,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Ανοδικά κατά 10,2% κινήθηκε η αεροπορική κίνηση εσωτερικού στο Νησί των Ανέμων και το μήνα Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2014. «Η Μύκονος έχει καταφέρει να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης και να κατακτήσει μία θέση στο χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού», σημείωσε στο enikonomia ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.