Quantcast
Παγκόμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ρεκόρ τουριστικής κίνησης το 2015 - enikonomia.gr
share

Παγκόμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ρεκόρ τουριστικής κίνησης το 2015

δημοσιεύτηκε:

Ρεκόρ σημείωσε η παγκόσμια τουριστική κίνηση το 2015 σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ).

Παρά τις τρομοκρατικές απειλές που καταγράφηκαν στην Τυνησία, αύξηση 4,4% ήταν η συνολική τουριστική κίνηση που σημειώθηκε σε διεθνές επίπεδο το 2015 (συνολικά 1,18 δισεκ. τουρίστες) σε σχέση με το 2014.

Ειδικότερα, αύξηση 5% κατέγραψε η τουριστική κίνηση σε χώρες της Ευρώπης το 2015 σε σχέση με το 2014.Το ίδιο ποσοστό σημείωσε και η τουριστική κίνηση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην αμερικανική ήπειρο το 2015 σε σχέση με το 2014.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΟΤ αναφέρει ότι: «Τα αποτελέσματα για το 2015 επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου (σ.σ. που βρίσκονται σε πτώση) και τις κρίσεις σε πολλές τοποθεσίες στον πλανήτη. Μια σειρά επιθέσεων έπληξε το 2015 πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στην Τουρκία».

Τέλος ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάι επισήμανε:«Είμαστε αντιμέτωποι σήμερα με μια παγκόσμια απειλή. Οι τουρίστες δεν θα πρέπει να σταματήσουν να ταξιδεύουν λόγω του φόβου των επιθέσεων, καθώς τα κράτη κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυηθούν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των ταξιδιωτών. Πάντως  η τουριστική κίνηση σε διεθνές επίπεδο αναμένεται να αυξηθεί  4% το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΤ».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.