Quantcast
Μεγάλη επιτυχία για το Roads to Rhodes Marathon 2016 - enikonomia.gr
share

Μεγάλη επιτυχία για το Roads to Rhodes Marathon 2016

δημοσιεύτηκε:

Με πάνω από 1500 συμμετέχοντες και διπλασιάζοντας την περσινή συμμετοχή, ολοκληρώθηκε ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου  –  Roads To Rhodes Marathon 2016 που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 17 Απριλίου στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, καθώς και με  τη στήριξη του  Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

 Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Πολύζου, Βούλα Κοζομπόλη, Μιχάλης Μουρούτσος, Νίκος Συρανίδης, Δημήτρης Μούγιος

Το παρών έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Πρόεδρο του Βούλα Κοζομπόλη ενώ μαζί της έτρεξαν σπουδαίοι Ολυμπιονίκες όπως ο Μιχάλης Μουρούτσος, η Αθανασία Τσουμελέκα, ο Νίκος Συρανίδης, ο Δημήτρης Μούγιος, η Ειρήνη Αϊνδιλή, η Βάσω Καραντάσιου και ο πρωταθλητής του βόλεϊ Νίκος Ρουμελιώτης. Από το χώρο των μεγάλων αποστάσεων συμμετείχαν η κορυφαία Ελληνίδα δρομέας στην Αυθεντική Διαδρομή του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου, η Δωδεκανήσια Ράνια Ρεμπούλη, που κέρδισε στη διαδρομή των 10 χλμ., σε έναν από τους τελευταίους αγώνες της πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο, η Αργυρώ Στρατάκη, η Ζωή Ανδρικοπούλου (νικήτρια των 5 χλμ. στις γυναίκες), o Κώστας Δρόσος, ο Χρήστος Μπουντούλης, ο Χρήστος Καλλίας (1ος στα 10 χλμ.ανδρών), ο Γιώργος Μίνο καθώς και ο Διομήδης Μπακατσέλος.

 

Η φετινή 3η διοργάνωση, Χρυσός Χορηγός της οποίας ήταν η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes, διεξήχθη σε ανανεωμένες διαδρομές. Έτσι, η γενέτειρα του Λεωνίδα του Ρόδιου, πλέον πολυνίκη αθλητή στην ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών, φόρεσε τα αθλητικά της και έτρεξε σε μια μοναδική παραθαλάσσια κυκλική διαδρομή στο βόρειο κομμάτι της πόλης, η οποία επέτρεψε στους δρομείς να απολαύσουν εντυπωσιακά τοπία και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου βιώνοντας την πραγματική ιστορία του νησιού.

Οι αγώνες, 5 χλμ., 10 χλμ., ο Μαραθώνιος, αλλά και παιδικός αγώνας 1.000 μ. για τους μικρούς μας φίλους διεξήχθησαν την Κυριακή με σημείο εκκίνησης-τερματισμού την Πλατεία Ελευθερίας. Την προηγούμενη ημέρα οι αθλητές γέμισαν ενέργεια σε ένα δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες Pasta Party, Χορηγοί του οποίου ήταν  Mitsis Hotels με το ξενοδοχείο Grand Hotel.

Η κα Έλενα Κουντουρά, Αν. Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού σχολίασε: «Ο  Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί θεσμό εξαιρετικής σημασίας που εκτός από την αθλητική του υπόσταση και την πολιτιστική του διάσταση, προβάλλει ιδανικά τη Ρόδο και την Ελλάδα και στέλνει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα στο εξωτερικό. Η επιτυχία της φετινής 3ης διοργάνωσης συμπίπτει χρονικά με μία περίοδο έντονης και εντατικής προσπάθειας να προβάλλουμε την καλύτερη εικόνα της χώρας μας, ως ιδιαίτερα  ελκυστικού και φιλικού παγκόσμιου προορισμού».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, είπε: «Το ρεκόρ συμμετοχών απ’ όλη την υφήλιο στον  3ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου μας καθίστα υπερήφανους. Νιώθω μεγάλη χαρά που από αυτή την πανέμορφη γωνιά του Νοτίου Αιγαίου στέλνουμε,  σε όλο τον κόσμο,  για μια ακόμη χρονιά,  την αναλλοίωτη λάμψη των ιδεωδών που εκφράζει ο Μαραθώνιος. Η Ρόδος, με σταθερή και ανοδική πορεία, ανεβαίνει στο βάθρο των διεθνών διοργανώσεων Μαραθωνίου με παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος! Ευχαριστώ από καρδιάς τους αθλητές για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους. Χαιρετίζω τις εκατοντάδες των εθελοντών και συγχαίρω όλους εκείνους που στηρίζουν και τη φετινή διοργάνωση».

(Δεξια προς τα αριστερά) Μαριέττα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου , οι 2 νικήτριες στην ηλικιακή κατηγορία των 20-29, Βούλα Κοζομπόλη, Μαρία Πολύζου

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, δήλωσε για τον 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου: «Η επιτυχία και η τεράστια ανταπόκριση που είχε ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου καθιερώνει τη Ρόδο ως ένα προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε: «Η Ρόδος, το νησί του Ήλιου, το νησί των Ιπποτών και των μεγάλων Ολυμπιονικών υποδέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, ο οποίος αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους. Ευχαριστούμε τους αθλητές και τους δρομείς από όλο τον κόσμο που μας τίμησαν με την παρουσία τους».

Ο κύριος Χατζηστρατής Αθανάσιος εκπρόσωπος της Adidas, Χρυσού Χορηγού του αγώνα και ιδιοκτήτης του καταστήματος Adidas Rhodes, ανέφερε: «Σήμερα τελείωσε και ο τρίτος μαραθώνιος Ρόδου. Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά ανταποκριθήκαμε όλοι οι συντελεστές στις απαιτήσεις τις διοργάνωσης, έγινε ένας πολύ καλός αγώνας  από όλους τους αθλητές κάτω από περίεργες συνθήκες λόγω της ζέστης. Η adidas και του χρόνου όπως εδώ και τρία χρόνια μέσω του καταστήματος της στην Ρόδο θα είναι ο μεγάλος Χορηγός του Μαραθωνίου της Ρόδου 2017!!».

Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων προς και από το νησί της Ρόδου, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών ήταν η AEGEAN, ενώ Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών η Blue Star Ferries. Αργυρός Χορηγός του Roads to Rhodes 2016 ήταν το Blue Bay Group.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με τα φτερά του Red Bull, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα Απλώς, από τη Ρόδο, ήταν Χορηγός του Παιδικού Αγώνα και τα ζαχαροπλαστεία ΣΤΑΝΗ ήταν Χορηγός του αγώνα 5 χλμ. προσφέροντας επίσης όλα τα νερά του αγώνα, η Ένωση Ξενοδοχείων Ρόδου προσέφερε όλα τα ισοτονικά ποτά και  Χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης ήταν το Sheraton Rhodes Resort. Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ ήταν ο Χορηγός Εθελοντισμού στηρίζοντας τους εθελοντές μας, ενώ τα βραβεία και μετάλλια του αγώνα προσέφερε ο Αθλοθέτης, Hhotels.

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι εταιρείας Garden of Panthenols, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Best Western Plaza Hotel που φιλοξένησε τη Γραμματεία του αγώνα, Ioannidis Hotels, Hotel Mediterranean και Mitsis Hotels.

Τη διοργάνωση, επίσης, στήριξαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, ο ΣΥ.ΦΑ.ΡΟ., το Travel Exchange Greece, Destination Οne και Hellenic Island Services.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν τα Village Cinemas, το Gtp.gr, το Travel4kids.gr και ο ραδιοσταθμός Λυχνάρι.

Νικητής στον Μαραθώνιο ήταν ο Βλάσης Καραβασίλης με χρόνο 02:56:51 και αντίστοιχα στις γυναίκες η Βραζιλιάνα Ana Maria Fernandes με χρόνο 03:42:29. Στη διαδρομή των 10 χλμ. πρώτοι τερμάτισαν οι Ράνια Ρεμπούλη (32:25) και Χρήστος Καλλίας (28:49), ενώ στον αγώνα των 5 χλμ. ο Γιώργος Μίνο (15:50) και η Ζωή Ανδρικοπούλου (19:39) έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού.

Στα 10 χλμ. My Oxygen Gym, Αθλητικός Σύλλογος “Η Νίκη της Ρόδου” και Fit 1 Rhodes πήραν αντίστοιχα τις πρώτες θέσεις της κατάταξης ομάδων, ενώ στα 5 χλμ. πρώτες ομάδες αναδείχθηκαν οι Αθλητικός Σύλλογος “Η Νίκη της Ρόδου”, Black Box, ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009.

 

λεζάντα βασικής φωτό:

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τους πρώτους του Μαραθωνίου

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.