Εφορία: Τι αλλάζει από σήμερα στις προσφυγές για “κούρεμα” φόρων και προστίμων

φόροι

Τέλος από σήμερα οι χειρόγραφες προσφυγές των πολιτών στην Εφορία,  για “κούρεμα” φόρων και προστίμων.

Όπως προβλέπει η απόφαση της ΑΑΔΕ,  οι φορολογούμενοι που αμφισβητούν τις αποφάσεις της  φορολογικής διοίκησης για επιβολή φόρων και προστίμων θα έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις προσφυγές τους στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται δε πως το εν λόγω μέτρο σε πρώτη φάση θα ισχύσει προαιρετικά, ωστόσο από την 1η Φεβρουαρίου 2023 η ΔΕΔ θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικά τις προσφυγές των φορολογουμένων, προκειμένου να διευκολύνει ζωή τους.

Aκολουθεί ολόκληρη η απόφαση της ΑΑΔΕ

Άρθρο 1: Ψηφιακή υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής

Από 29/11/2022 οι ενδικοφανείς προσφυγές και τα αιτήματα αναστολής του άρθρου 63 του ν. 4987/2022 που αφορούν σε πράξεις, ρητές ή σιωπηρές, οι οποίες εκδίδονται ή συντελούνται από:

α) τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΕΛ.ΚΕ.),

β) το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.),

γ) το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και

δ) τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) Α’ και Α1’ Τάξης, δύνανται να υποβάλλονται είτε ψηφιακά μέσω διαδικτύου από τον δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., ήτοι www.aade.gr, με τη χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης του TAXISnet, εντός της προθεσμίας που ορίζουν οι οικείες διατάξεις, είτε χειρόγραφα στη φορολογική αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη ή παρέλειψε την έκδοσή της σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΠΟΛ 1064/2017 απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Το αίτημα αναστολής υποβάλλεται με τον ίδιο τρόπο (ψηφιακά ή χειρόγραφα) με τον οποίο υποβάλλεται και η ενδικοφανής προσφυγή.

Άρθρο 2: Περιεχόμενο και διαδικασία της ψηφιακής υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής

Exit mobile version