Από angel investors το ένα στα έξι δολάρια που επενδύονται στις αμερικανικές startup

‭Το ‬1‭ από τα ‬6‭ δολάρια που επενδύονται στις ΗΠΑ σε νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από επιχειρηματικούς αγγέλους.

αυτό ανέφερε ο καθηγητής κ. Θ. Παλάσκας και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕ.Μ.Ε) του ΕΒΕΑ, σε ενημερωτική συνάντηση των μελών ‬Δικτύου‭ ‬Επιχειρηματικών‭ ‬Αγγέλων‭ του επιμελητηρίου με θέμα τις τάσεις που εκδηλώνονται τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις είπα αναφορικά με τις επενδύσεις των Αγγέλων σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής του Δικτύου και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Π. Θωμόγλου

δήλωσε χαρακτηριστικά «ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι σοβαροί θεσμοί και προσπάθειες. ‬Από‭ ‬λίγους‭‭ ‬οραματιστές‭‭ ‬αλλά‭ ‬με ‬πολύ ‬δημιουργικό ‬πείσμα ‬και κουράγιο, και είμαι βέβαιος ότι, όλοι μας εδώ, διαθέτουμε και τα δυο».

Ο καθηγητής‭ ‬του‭ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου‬ και σύμβουλος‭ ‬του‭ ‬Δικτύου‭ ‬Επιχειρηματικών‭ ‬Αγγέλων,‭‬ ‭κ. Π. Αλεξάκης‬ ανέδειξε τον ρόλο των Επιχειρηματικών Αγγέλων ως βασικών πρώτων χρηματοδοτών των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την κομβική τους συνεισφορά σε όρους στρατηγικής καθοδήγησης μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Τα μέλη του ‬Δικτύου αποφάσισαν να επενδύσουν‭ ‬σε‭ ‬μια‭ ‬πιο‭ ‬ενεργή‭ ‬επικοινωνία‭ ‬με‭ ‬το ‬οικοσύστημα‭ ‬των‭ ‬νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας, έτσι ώστε να κάνουν το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας.


Exit mobile version