Αυτή είναι η νέα πρόταση από την Ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές

Η νέα ελληνική πρόταση που καταγράφεται στο κείμενο τριών σελίδων, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει αναθεώρηση, προς τα πάνω του στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος και του χρόνου (από 0,6% του ΑΕΠ για φέτος και 1,5% του ΑΕΠ το 2016).

Ως προς τον ΦΠΑ προτείνονται ρυθμίσεις για την αύξηση της απόδοσής του (π.χ. να αυξηθεί ο συντελεστής από το 11% στο 12%). Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επισημαίνουν ότι περιλαμβάνεται και ρύθμιση για κατάργηση ΦΠΑ στα νησιά.

Ως προς το ασφαλιστικό, εξετάζεται μόνο η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και δεν περιλαμβάνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ακόμα μια σειρά μέτρων διοικητικού χαρακτήρα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονταν και στην πρόταση των δανειστών,όπως η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT. 

Την είδηση επιβεβαίωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε ότι η Κομισιόν παρέλαβε κείμενο με ελληνικές προτάσεις και αυτή την ώρα το εξετάζει.

Η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα νέα πρόταση τριών σελίδων προς τους δανειστές της, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT.

 

Exit mobile version