Βαρουφάκης: «Ναι» σε ιδιώτες στον ΟΣΕ, κατηγορικά όχι στην ΔΕΗ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «στον ενικό» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις αποκρατικοποιήσεις πως ειδικά για τον ΟΣΕ η είσοδος των ιδιωτών κρίνεται απολύτως απαραίτηση.

Αντίθετα για τη ΔΕΗ ο Υπουργός είναι εντελώς αντίθετος στην αποκρατικοποίησή της σημειώνοντας ότι όπου επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο στέφθηκε από αποτυχία.

Για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι η επένδυση της Cosco είναι πολύ καινοτόμος και έχει την υποστήριξη τουλάχιστον του Υπουργείου του.

Για το Ελληνικό ο Υπουργός εκτιμά πως η αξία που παραχωρήθηκε είναι εξαιρετικά χαμηλή αλλά δεν θα πάει κόντρα στην ελληνική νομοθεσία.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως θα επαναξεταστεί νομικά ο διαγωνισμός όχι όμως για να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες. Σημασία έχει η δέσμευση του επενδυτή ότι θα προχωρήσει σε υποδομές ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Για το ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ο Υπουργός χαρακτηριστικά πως «τον χειρισμό με το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα τον έκανε ούτε η Θάτσερ».

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως έγιναν αποκρατικοποιήσεις με απαράδεκτο τρόπο προσθέτοντας πως δεν αναμοχλεύει τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος ο Υπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα έχει τεράστια περιουσία η οποία δεν έχει αναδειχθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να την αναδείξει χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως είναι οι συμβάσεις παραχώρησης.

Exit mobile version