Κατρούγκαλος: Επιστροφή στο Δημόσιο για 3.500 απολυμένους

Την επιστροφή 3.500 υπαλλήλων- μόνιμων ή αορίστου χρόνου-στο Δημόσιο προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπαλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου- περίπου 3500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους», ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος ο οποίος προσέθεσε πως: «ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε πως ο νόμος Μητσοτάκη για την διαθεσιμότητα θα καταργηθεί, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως κρίνει αναγκαία την κινητικότητα: «δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω».

Η αξιολόγηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου θα προχωρήσει: «Ως κόμμα της Αριστεράς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα» και συμπλήρωσε: «Στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησς που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα».

 

Exit mobile version