Quantcast
Σαπέν: Δεν ζητάμε από την Ελλάδα να αλλάξει το σύνταγμά της για τα εφεδρικά μέτρα - enikonomia.gr
share

Σαπέν: Δεν ζητάμε από την Ελλάδα να αλλάξει το σύνταγμά της για τα εφεδρικά μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Μηχανισμό για την ενεργοποίηση των εφεδρικών μέτρων, ύψους 3,6 δις. ευρώ, που θα είναι αξιόπιστος χωρίς να παραβιάζει το Σύνταγμά της, ζητά η Ευρωζώνη από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης που έδωσε με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Παρίσι.

«Δεν απαιτούμε προφανώς η Ελλάδα να αλλάξει το Σύνταγμα… Ζητούμε να βρεθεί μια οδός σύμφωνη με το νομικό της σύστημα που θα επιτρέπει να προσδοθεί περισσότερη αξιοπιστία στις δεσμεύσεις» της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο Σαπέν.

Προηγουμένως, ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι ένα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα ή «την μεθεπόμενη το αργότερο», σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν.

«Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν (το Eurogroup) θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί», σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να εργαστούμε μαζί με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν νομικά και πολιτικά ζητήματα τα οποία πρέπει να διευθετήσουμε», επέμεινε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί και το θέμα του χρέους, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζητά να αναδιαρθρωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επιπρόσθετος χρόνος «θα δώσει πιο ισχυρές πιθανότητες επιτυχίας» στο προσεχές συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.