Quantcast
Πολάκης: Προσπάθεια στοχοποίησής μου από τον Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πολάκης: Προσπάθεια στοχοποίησής μου από τον Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε δήλωση σχετικά με το θέμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου προχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαστρέβλωσαν τα λόγια του. Αναλυτικά ο κ. Πολάκης επεσήμανε: “Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση. Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που υπηρετούμε και χτίζουμε οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών.

Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύννομο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ. Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα, από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο.

Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, αν τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν. Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή” είπε ο κ. Πολάκης.


Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.