Quantcast
ΣΤΕ: Αναδρομική προσαρμογή από τον Μάιο των αντικειμενικών αξιών - enikonomia.gr
share

ΣΤΕ: Αναδρομική προσαρμογή από τον Μάιο των αντικειμενικών αξιών

δημοσιεύτηκε:

Την αναδρομική προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από τις 21 Μαΐου 2015 ζητά το ΣτΕ από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με απόφασή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σήμερα άλλωστε αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής η οποία είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο ακριβώς την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο των εμπορικών τιμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμα πώς θα κινηθεί με το θέμα αυτό, καθώς η απόφαση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην φορολογία ακινήτων και συγκεκριμένα στον καθορισμό του ΕΝΦΙΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δημόσια δηλώσει ότι η απόφαση του ΣτΕ ουδόλως επηρεάζει το ύψος του ΕΝΦΙΑ για το 2015. Στον βαθμό όμως όπου το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει άμεσα, όπως εξετάζεται, στην προσαρμογή των τιμών ζώνης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο νέος φόρος ακινήτων, ο οποίος μελετάται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2016, να υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.