Quantcast
Στοιχήματα για άνοδο των χρηματιστηρίων της Ευρωζώνης βάζουν οι επενδυτές - enikonomia.gr
share

Στοιχήματα για άνοδο των χρηματιστηρίων της Ευρωζώνης βάζουν οι επενδυτές

δημοσιεύτηκε:

Στοιχήματα ότι τα ευρωπαικά χρηματιστήρια θα κινηθούν ανοδικά βάζουν οι επενδυτές, για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες, ελπίζοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που συνεδριάζει αύριο στη Φρανκφούρτη, θα κινηθεί ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ποσοτική χαλάρωση (με αγορές κρατικών ομολόγων), αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Το κλίμα αντιστράφηκε, σημειώνει το Bloomberg, μετά τον Οκτώβριο, καθώς η τιμή των συμβολαίων που προβλέπουν αύξηση του ευρωπαικού δείκτη μετοχών Stoxx 50 το επόμενο τρίμηνο κατά 10% έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό της σε σχέση με τα συμβόλαια για μείωση του ίδιου δείκτη κατά 10% στο ίδιο διάστημα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του Bloomberg που είναι διαθέσιμα από το 2010.

Οι επενδυτές που απέφευγαν τις περιφερειακές αγορές – όπως την πορτογαλική, την ιταλική, την ελληνική και την ισπανική – είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν τις αγορές τους με την προοπτική ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα αυξήσει τη νομισματική στήριξη στην οικονομία, σημείωσε στέλεχος της εταιρείας General Investment Management.

Ο γερμανικός δείκτης DAX οδήγησε τον Νοέμβριο τα ευρωπαικά χρηματιστήρια στην καλύτερη επίδοσή τους από τον Φεβρουάριο.Ο αντπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ντράγκι, ότι η κεντρική τράπεζα θα εξετάσει την αγορά κρατικών ομολόγων, εάν τα σημερινά μέτρα νομισματικής στήριξης φανεί ότι είναι ανεπαρκή.

Η πλειονότητα των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg θεωρούν ότι τελικά η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων. Το 21% των οικονομολόγων θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα διερύνει τα μέτρα στήριξης από αυτόν τον μήνα, ενώ το 69% προβλέπει ότι αυτό θα γίνει έως το τέλος του Μαρτίου 2015.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.