Φέσσας: Η αύξηση των εισφορών βοηθά στην αξιολόγηση της οικονομίας

To βάρος της πρώτης αξιολόγησης και η συμβολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε μία θετική κατεύθυνση ,έκανε τον ΣΕΒ να συναινέσει.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στον Bήμα FM υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε στην παραμονή της πρώτης αξιολόγησης όπως μας είπε ο πρωθυπουργός. Ένα από αυτά είναι το ασφαλιστικό.

Εάν κλείσει αυτή η αξιολόγηση επιτυχώς, είμαστε διατεθειμένοι να εισηγηθούμε να πάρουμε ως ΣΕΒ ένα μικρό κόστος για να περάσουμε τον κάβο της αξιολόγησης ώστε να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Στο βωμό της ανάκτησης της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας, τέτοιες μικρές παρεμβάσεις που είναι αντίθετες στο συμφέρον των επιχειρήσεων – μελών μας αλλά και την ανταγωνιστικότητα, είπαμε πως θα πρέπει να τις πάρουμε».

Για να συμπληρώσει: «ο χρονικός ορίζοντας είναι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια όπου θα ισχύσει τα θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν δεχθήκαμε κάποιον συγκεκριμένο συντελεστή.

Είπαμε περίπου 0,5% με 1%. Πάγια θέση μας είναι η μη αύξηση του μη μοσθολογικού κόστους. Όμως η μεγάλη εικόνα είναι η πρώτη αξιολόγηση…»

Exit mobile version