Σάλλας: Θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2016

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2016 διατύπωσε σήμερα, ο  πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας.

Ειδικότερα, ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της τράπεζας, η οποία καταγράφεται τα δύο τελευταία τρίμηνα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι προβλέψεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πειραιώς, ο δείκτης των NPLs της τράπεζας αναμένεται να υποχωρήσει έως το 2018 σε κάτω του 17% επί του συνόλου των δανείων της τράπεζας.

Μάλιστα, ο τραπεζίτης προέβλεψε ότι η κτηματομεσιτική αγορά θα σταθεροποιηθεί, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση των NPLs και των προβλέψεων των τραπεζών.

Ο ίδιος τόνισε, πάντως, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη, ενώ αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών, ενώ επισήμανε, παράλληλα, πως η πλήρης άρση των capital controls και η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί χρόνο.

Ως προς την αποχώρηση της τράπεζας από την κυπριακή αγορά, ο κ. Σάλλας φέρεται να υποστήριξε πως έως τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο και η αποχώρηση της Τράπεζας Πειραιώς από τη χώρα.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η τράπεζα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον έλεγχο του SSM, εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, στην ανακεφαλαιοποίησή της.

Exit mobile version