Ανοίγει τις πύλες της η Food Expo 2017 στο Metropolitan Expo

Σημαντική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με ξένους αγοραστές και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες αποτελεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών η έκθεση Food Expo που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της οργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, Νίκος Χουδαλάκης η Food Expo 2017 επενδύοντας σε στοχευμένες ενέργειες κεφάλαια ύψους 500.000 ευρώ κατόρθωσε να προσελκύσει περισσότερους από 2.500 διεθνείς αγοραστές, οι 650 από τους οποίους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας (hosted buyers) και θα πραγματοποιήσουν 11.500 B2B Meetings με τους εκθέτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό hosted buyers που θα φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα στο πλαίσιο κάποιας έκθεσης ή άλλης εμπορικής αποστολής. Είναι επίσης η πρώτη φορά που μία έκθεση Τροφίμων και Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα κατορθώνει να συγκεντρώσει 156 ξένους εκθέτες από 25 χώρες.

Εφέτος η Food Expo διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Χουδαλάκη και έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Στη φετινή έκθεση φιλοξενούνται περισσότεροι από 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες σε 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου Τροφίμων και Ποτών και της Εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Food Expo είναι μια διοργάνωση με μεγάλη εμπορική αποτελεσματικότητα, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της FORUM, Θανάσης Γιαλούρης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της IPSOS OPINION για τους εκθέτες της περυσινής διοργάνωσης (FOOD EXPO 2016), ποσοστό 37% δήλωσε ότι πέτυχε εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια τής έκθεσης, ενώ το 87% έκλεισε εμπορικές συμφωνίες μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Σε ποσοστό 94%, οι εκθέτες της περσινής διοργάνωσης ανανέωσαν τη συμμετοχή τους και στη φετινή Food Expo. Ενδεικτικό της εμπορικής αποτελεσματικότητας που εγγυάται η Food Expo είναι ότι μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την παρθενική της διοργάνωση κατόρθωσε να αυξήσει τον αριθμό των εκθετών της κατά 400%.

Στη φετινή Food Expo θα αναπτυχθεί ένας νέος αυτόνομος τομέας στο Hall 2 αφιερωμένος στα αλλαντικά και τα κρεατοσκευάσματα, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και η σκηνή του MEAT FORUM, η οποία θα φιλοξενήσει σεμινάρια και επιδείξεις. Εξάλλου, στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE (Hall 1), ταλαντούχοι Έλληνες chef, καθώς και οι πρόεδροι δέκα εθνικών ομοσπονδιών αρχιμαγείρων από χώρες της Μεσογείου θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα από οκτώ Περιφέρειες της Ελλάδας. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και ο γαστρονομικός πλούτος της Ισπανίας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα της FOOD EXPO 2017. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο Hall 2, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα στοχευμένα FOOD EXPO WORKSHOPS. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται στις 18-19 Μαρτίου και το Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων.

Ειδική αναφορά έγινε από τους διοργανωτές στην OENOTELIA, τη μοναδική έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων στην Ελλάδα με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, που διεξάγεται παράλληλα με την FOODEXPO, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Η παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με την OENOTELIA προσφέρει σημαντικές συνέργειες, καθώς επιτρέπει στους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό. Παράλληλα, οι Έλληνες επισκέπτες και οι διεθνείς hosted buyers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλο το εύρος και την ποικιλία του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου.


Exit mobile version